De sorry strip

19 apr 2021 | 0 Reacties

Na de scheiding kon mijn oudste soms heel erg boos worden, ze wist zich nog geen raad met alle overweldigende en gemengde gevoelens. Gevoelens van haarzelf en/of gevoelens die ze van ons oppikte. Ze was pas 4 jaar.

Ze kon geweldig tekenen en uitte op die manier waar ze zat in haar proces. Op haar slaapkamermuur tekende ze heel groot mijn huis en de nieuwe flat van mijn ex.

Ik kon niet boos worden, ik snapte haar uitingsvorm (maar dit mocht voortaan op papier ) en heb de tekening zo lang laten staan dat uiteindelijk de stift gewoon in de muur trok en we nu weer een witte muur hebben.

Ze tekende ook 2 volwassen die uit elkaar waren en via een grote aura toch verbonden waren. Zijzelf stonden bij 1 van ons, de ander stond alleen. Alle personen waren omringt met gebroken hartjes.

Ik las veel boekjes voor over allerlei verschillende emoties. Van woedend, verdrietig, blij tot aan verliefd.

In het boekje ‘ik ben woedend’ stonden verschillende oplossingen voor een jongen die soms enorm boos werd. Er stond 1 favoriet in voor mijn dochter; de ‘sorry strip’. Als de jongen zich terugtrok na een woede aanval en weer tot zichzelf kwam dan deelde hij een papier in 4 vakken en ging tekenen:

Vak 1 de aanleiding

vak 2 zijn handeling

Vak 3 gevolg

vak 4 goedmaken.

Dit hielp mijn oudste enorm; als er iets gebeurde dan trok ze zich terug en tekende een sorry strip. Op die manier kon ze uiting geven aan haar gevoel en aan de gebeurtenis en het hielp het haar om weer rustig te worden en in contact te treden. Samen bespraken we de tekening dan altijd.

Voor het eerst sinds jaren kreeg ik vandaag weer een sorry strip. Mijn maat was vol en ik was erg boos geworden. Maar bij het zien van de laatste pagina moest ik lachen.

Die tekst van haar : na regen komt zonneschijn

En die opmerking van haar: ‘ok, ik weet dat sorry jou niks meer doet’

klopt, zeggen is 1 ding maar wat laat je zien in je gedrag? Die heeft ze dus ook goed door

Wat kan mijn dochter zich toch goed uiten, ze kan goed reflecteren op zichzelf en erg goed de ander een spiegel voorhouden

Wil je mijn filmpjes niet missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal Bewust-zijn met Edith.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *