Spreek je waarheid

22 jun 2020 | 0 Reacties

Ze vertelde me over haar shift waarbij ze haar energie niet meer zo verliest in een omgeving waar de vibratie vaak aan de lage kant is; “ik werk in een omgeving waar veel geroddeld wordt, maar ik kan toch goed bij mezelf blijven en het trekt me niet meer leeg. Ik ben gewoon helemaal mezelf, zeg wat ik ervaar en blijf goed in mijn eigen energie.”

Kun je er iets meer over vertellen? Wat is je sleutel?

“Nou als ik collega’s hoor roddelen dan zeg ik er gewoon wat van. 

Bijv jeetje wat beïnvloeden jullie de sfeer negatief zeg, je trekt zo de energie onwijs omlaag en de ander gaat ook zo negatief over jou achter je rug praten. 

Of pas was een vrouw een collega vriendin aan het verklikken bij de baas omdat ze meer uren zou schrijven dan ze daadwerkelijk maakte en toen zei ik in hun bijzijn; verklik je nu gewoon je vriendin bij de baas?” Ik heb geen zin meer om schijn op te houden en er niks van te zeggen. En weet je, ze accepteren gewoon dat ik het zeg.”

Hoe vaak merk je zoiets op en zeg je er niks van? En hoe voelt de werksfeer aan als er zo geroddeld wordt? En hoe ervaar jij het als iemand ‘gewoon’ zijn waarheid zo uitspreekt? 

En spreek jij jouw waarheid ook zonder dat je filtert? Gewoon zoals je het voelt? En zeg jij ‘nee’ als je ‘nee’ bedoelt en alleen ‘ja’ als het ook echt als een ‘ja’ voelt?

Mag je overal je eigen waarheid spreken of is er ook sprake van censuur? Zo ja, door wie? En wat doe je daarmee?

Ik betrap mezelf erop dat ik soms nog een filter heb die weggefilterd mag worden omdat het niet (meer) dient 🔥

Vooral als het gaat over vrijheid of juist de beperking ervan, in welke vorm dan ook!

Wil je mijn filmpjes niet missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal Bewust-zijn met Edith.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.