Wil jij in contact komen met je innerlijke kompas dat jou, vanuit je hart, helpt richting te geven in je leven?

Belangrijke drijfveren in mijn leven zijn liefde, vrijheid, verbinding en mezelf zijn. Ik help je graag om je oude ballast op te ruimen zodat je jezelf kunt bevrijden van oude patronen en overtuigingen die in de weg staan om jezelf te kunnen zijn. Ik help je bij je transformatieproces zodat je je eigen stralende plek volledig in kunt nemen, zodat we allemaal onze eigen onvervangbare deel innemen.
Klanten voelen bij mij een veilige en liefdevolle basis, een warm bad, waarin ze kunnen ontspannen. Ik oordeel niet snel, kan een diepe verbinding maken en ben met hart en ziel betrokken.

Mijn eigen ontdekkingsreis

Ik ben in 1973 geboren in Brunei als kind van expats. Daardoor ben ik opgegroeid in de meest exotische landen op prachtige plekken. Een enorme verrijking, maar ook ingrijpend: van jongs af aan bestond mijn leven uit loslaten. Loslaten en onthechten van familie, vrienden, huisdieren, huizen, landen en speelgoed.

Geboren naast de jungle, later opgroeiend in de woestijn en weer later dwalend over de Schotse heidegebieden en bergen. De natuur bracht me zoveel, er was zoveel te ontdekken, ik voelde me thuis. Het was ook de plek waar ik overweldigende gevoelens kon verwerken, alles weer een plekje geven en vervolgens weer energie kon opladen. Door mijn gevoeligheid kon ik goed aanvoelen wat mijn omgeving belangrijk vond en zo wist ik mezelf overal makkelijk aan te passen. Van de buitenkant leek er geen vuiltje aan de lucht.
Vanaf mijn 12e ben ik vanwege het voortgezet onderwijs samen met mijn broer naar Nederland verhuist.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/274326608" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
Dankzij een burn-out op mijn 33e kwam ik erachter dat ik al heel lang volledig afgesneden was van mijn gevoel, dat was mijn overlevingsmechanisme geworden in het leven. Voelen was te pijnlijk geworden. Alles en iedereen loslaten kon ik als de beste, maar ik had nooit geleerd om een diepe verbinding met anderen te maken.

Tijdens deze periode ging ik actief met mijn bewustzijns ontwikkeling aan de slag, ik heb o.a. een reading opleiding gedaan, een 2 jarige spirit coaching opleiding, diverse trainingen op het gebied van healing, spirituele workshops en consulten bijgewoond en sessies met emotioneel lichaamswerk ondergaan.

Later ben ik in contact gekomen met het plantmedicijn ayahuasca. Ik heb zelf ceremonies bijgewoond om op allerlei niveaus te helen en heb 1,5 jaar begeleid bij ceremonies. Ik heb geleerd om in de spiegel van het leven te kijken.

Toch kwam ik op mijn 43e nog een keer in een burnout terecht, achteraf gezien een kans om nog diepere lagen in mezelf te gaan onderzoeken en transformeren.
Het was voor mij heel normaal dat ik alles in mijn omgeving oppikte, vaak andermans gevoelens, stemmingen en sferen, ik was compleet overprikkeld. Ik raakte daarmee steeds verder verwijderd van mijn eigen centrum. Ik voelde dat ik geleefd werd en miste mijn eigen anker.
Vanuit mijn eigen pijnstukken resoneerde ik met de ander mee want ik herkende veel pijnstukken vanuit mijn eigen verleden. Daardoor dacht ik te voelen wat een ander nodig had o.a. door met oplossingen te komen, te helpen waar ik kon of door extra attent te zijn. Nu zie ik in dat ik de ander wilde geven wat ik eigenlijk zelf nodig had. Ik hield hiermee juist oude patronen in stand. Bij mezelf en bij de ander.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be?

Ik wist onvoldoende wat eigenwaarde en zelfliefde betekende, ik wist niet hoe ik mezelf kon ontladen en opladen.
Op een ochtend stapte ik uit bed, ik viel flauw en kwam bij met een ondraaglijke pijn in mijn hoofd en nek. Ik was op mijn bedrand gevallen en bloedde. Nog voor ik besefte wat er gebeurd was, stond ik het bed van mijn dochter te verschonen. Toen viel het kwartje; dit is was ik altijd doe; ik val, sta op en ga gewoon weer door. In plaats van te voelen wat mijn lichaam mij wilde vertellen.
Heel bewust registreerde ik vanaf dat moment hoe ik met mezelf omging, zonder oordeel, gewoon waarnemend. Dit was nodig om het vervolgens te kunnen gaan veranderen.

Ik ben met mijn blokkades aan de slag gegaan en heb enorm veel opgeruimd. Na een aantal maanden begon de volgende fase, alle nieuwe inzichten moest ik gaan vertalen naar nieuw gedrag. Het was alsof ik opnieuw geboren was en alles opnieuw moest leren. Want mijn oude patronen hadden me tot twee keer toe volledig uitgeput.

Toen ontdekte ik de sleutel: ik ben een liefdevolle en bewuste moeder voor mijn 2 dochters. Vanuit diezelfde rol mocht ik voor het gekwetste meisje in mezelf gaan zorgen. Dit maakte het een stuk makkelijker voor mezelf, want voor hen zorgen kan ik heel goed. Nu moest ik alleen die zorg naar mezelf gaan vertalen.

Ik wist toen al dat ik hiermee anderen zou gaan helpen. Mijn hele transformatieproces heb ik daarom heel bewust meegemaakt. Zodat ik nu mijn gevoeligheid, ervaring en sterke intuïtie als kracht kan inzetten.

Dit is mijn missie; Samen met jou ont-dekken hoe jij terug kunt komen bij je eigen natuur. Hoe je weer in contact komt met je innerlijke kompas dat jou, vanuit je hart, helpt richting te geven in je leven.

Wat zeggen anderen over mij?

 

De begeleiding tijdens ayahuasca sessie voelt voor mij altijd heel vertrouwd. Dat komt omdat Edith altijd concreet is over wat er kan gebeuren tijdens een ceremonie en schept daarmee veiligheid en structuur. Voor mij is het altijd prettig om Edith haar aanwezigheid te ervaren omdat ze me altijd een heel vrij gevoel geeft “niks moet” hierdoor kan ik helemaal mezelf zijn en in mijn eigen kracht staan
Nico

Wat ik prettig aan de support van Edith vond is dat ze niet meteen boven op je verhaal springt en wel in afstemming luistert en vanuit rust een dialoog aan gaat. Van daaruit kwam ik bij mijn eigen antwoorden en inzichten waarvoor ik dankbaar ben.

Mirjam

Edith is een hele fijne persoonlijkheid om bij te zijn. Alles wat ze doet, doet ze zorgvuldig en met veel passie en liefde. Je voelt je heel gemakkelijk gelijk thuis. Edith heeft mij begeleid toen ik zelf vast liep in veel dingen en geen uitweg meer zag. Met veel geduld, geen oordeel en een liefdevol oor heeft Edith mij geholpen een deel van mijzelf te helen. Opnieuw leren voelen en opnieuw echt leren leven en genieten. Wat ze doet is bijzonder, en daar ben ik haar onwijs dankbaar voor.

Margo

Ik voelde spanning onderweg naar de afspraak met Edith maar bij aankomst was het als thuis komen bij mezelf. Enerzijds heb ik hele goede adviezen gekregen om met mijn angst om te gaan en anderzijds voelde ik me echt gehoord en gezien. De combinatie van gesprekken en lichaamswerk is heel mooi.

Janneke