Nieuw gedrag, een kwetsbaar plantje

15 jul 2020 | 0 Reacties

Ken je dat, dat sommige gedragingen en/of patronen je niet meer dienen? Sterker nog, je erg in de weg (gaan) zitten?

Ik ben op vakantie met een vriendin die ik wel al langer, maar nog niet heel goed ken. Dan is samen op reis gaan in een klein campertje best even spannend. Want hoe ‘bewaak’ je je ruimte als je ook steeds ruimte ‘moet’ maken? Hoe stem je af én blijf je bij jezelf?

Aanpassen is voor mij heel vertrouwd. Afstemmen op de behoefte van de ander idem dito. Bijna een vanzelfsprekendheid. Maar wat ook heel vertrouwd voelt is om vervolgens in een positie of situatie te komen die niet meer klopt, te klein of te benauwend voelt en juist veel energie kost omdat ik niet meer goed kan opladen. Of dat ik dus zover bij mezelf weg ga dat ik niet meer flow. En dan treed er verwarring op, hoe kom je daar weer uit. En dan nog het liefst zonder strijd? Niet dat strijd er niet mag zijn maar het kan ook voorkomen worden. Want altijd maar strijden put uit. Of niet?

Mijn eigen ruimte innemen is dus een heel actueel thema. En voelt dus nog wat kwetsbaar. 

Dus hoe fijn is het om je nieuwe gedrag te kunnen gaan oefenen in een veilige setting met iemand die daarvoor open staat? Want dat nieuwe gedrag voelt als een klein kwetsbaar plantje wat zo neergetrapt kan worden.

Vooral tijdens of na een burn-out is het belangrijk dat je nieuw gedrag gaat aanleren want het oude gedrag en je patronen branden je dus blijkbaar op.

In dit filmpje noem ik een voorbeeld hoe ik dat tijdens deze vakantie heb aangepakt. Voor de één een open deur, voor de ander wellicht helpend.

Mocht jij in patronen zitten die je niet meer dienen en verlangen naar meer innerlijke vrijheid dan onderzoek ik graag met je mee naar manieren die passend en haalbaar voor jou voelen.

En bied ik je een veilige plek voor dat kleine zaadje om rustig te ontkiemen.

Wil je mijn filmpjes niet missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal Bewust-zijn met Edith.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.