Valkuilen

15 jul 2020 | 0 Reacties

Die valkuilen ook 😖

“Wat zullen we vandaag gaan doen?”

“Geen idee nog.”

“Zullen we eropuit gaan?”

“Prima, doen we”

“Zullen we naar Carcassonne gaan?”

“Hmmm.. gezien de processen waar ik doorheen ga heb ik minder behoefte aan een drukke stad met veel toeristen en veel prikkels.”

“Ok, wat dan?”

En dan komt daar zo’n stemmetje: ‘neem ik niet teveel ruimte in door steeds mijn behoeften uit te spreken? We doen morgen ook al iets wat ik heel graag wil, dan gaan we namelijk naar de grotten, o.a. een inwijdingsgrot van de katharen met gids bezoeken. Zo’n trip in de natuur voelt qua prikkels heel anders dan een stad bezoeken.

Maar samen op reis gaan is rekening houden met elkaar’

“Bij nader inzien laten we tóch naar Carcassonne gaan want dat wil je graag.” 

Daar aangekomen voel ik me binnen no time onwijs moe worden. Alsof alle energie zo uit me stroomt. We blijven er 2,5 uur en ik ben super opgelucht als we de auto weer instappen. Eenmaal terug op Terra Nova ga ik op het gras zitten en laat alle energie die niet van mij is weer los, laat het weg waaien met de wind en laad mezelf weer op. 

Wat leer ik hiervan?

Ik was niet trouw aan mijn gevoel, ik liet me verleiden door het stemmetje in mijn mind. Na een lange tijd heel erg hard gewerkt te hebben kom ik nu eindelijk pas tot rust en kan blijkbaar niet teveel prikkels meer hebben.

Mijn energieveld stond weer veel te veel open en mag ik beter gaan beschermen.

Dat kleine plantje (mijn oud patroon transformeren naar nieuw gedrag) is nog niet sterk genoeg geworteld. Nog iets bewuster beschermen dus.

Ik ben in ieder geval wel lekker bezig met groei want ik ben me bewust van de impact van mijn actie. Dus dat is een belangrijke stap bij de verandering. Op naar de volgende stappen. Want een verandering komt niet aangewaaid 😎

Transformatieproces 🦋

Herken je dit bij jezelf? Dat je gevoel je iets ingeeft en je mind het dan overneemt? En waar luister jij naar? En brengt het je waar je wil? Of kom je in zo’n vicieuze cirkel wat je graag wilt doorbreken?

Wil je mijn filmpjes niet missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal Bewust-zijn met Edith.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.